Окончателна подкрепа от Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО получи

...
Окончателна подкрепа от Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО получи
Коментари Харесай

ЮНЕСКО окончателно подкрепи правителството за Пирин

Окончателна поддръжка от Комитета за международно завещание на ЮНЕСКО получи българското държавно управление за Пирин.

На уеб страницата на международната организация към този момент са оповестени решенията от 42-та Годишна сесия на Комитета, която се състоя в Бахрейн.

Първоначално беше планувано против страната ни да бъде признато извънредно отрицателно решение за Национален парк „ Пирин “.

Комитетът бе подведен от българските „ зелени “, че с частичното изменение на настоящия План за ръководство на парка, признато от кабинета на 28 декември, планината ще бъде застроена и изсечена, написа "Труд ".

За да отбрани националните ползи и да опровергае лъжите на „ еколозите “, за Бахрейн отпътува българска делегация отпред с вицепремиера Валери Симеонов. В нея имаше специалисти от Министерството на околната среда и водите и Министерството на културата.

След извършените срещи с представителите на държавите-членки на Комитета на ЮНЕСКО, всички единомислещо се убедиха, че изказванията на „ зелените “ не дават отговор на истината. Затова първичното решение бе променено.

В окончателния вид, признато на сесията с единогласие, няма текст, който да задължава България да прави Стратегическа екологична оценка (ЕО) на частичното изменение, утвърдено от Министерски съвет в края на декември.

Промените в Плана не се подлагат на критика, като българското на държавно управление е предложено да се въздържа от нови решения за корекции, с изключение на от тези от декември, направени на на настоящия План за ръководство. Държавата ни е помолена бъдещи промени да има едвам след екологичната оценка на новия План за ръководство, който към момента е в съда.

Решението на ЮНЕСКО от Бахрейн дефинитивно потвърждава операциите на зелените неправителствени организации у нас, които от десетилетия по всякакъв начин се пробват да спрат развиването на зимните спортове.



Официалното решение на ЮНЕСКО, което е оповестено на страницата на 42-та сесия на международната организация като параграф номер 72 на страница 148.

https://whc.unesco.org/archive/2018/whc18-42com-18-en.pdf
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР