Около Великден ще е най-тежката ситуация с пандемията от коронавирус

...
Около Великден ще е най-тежката ситуация с пандемията от коронавирус
Коментари Харесай

Кунчев с тревожна прогноза за Великден

Около Великден ще е най-тежката обстановка с пандемията от ковид у нас. Тревожната прогноза направи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в изявление за Българска национална телевизия. Но незабавно даде и добра вест: След това би трябвало да следва бърз спад.

„ Ако вирусът се държи като всички вируси в неговото семейство и се намалява при покачване на температурите би било отлично, само че няма по какъв начин да знаем дали това ще се случи ", сподели Кунчев. " Ако получим 1 млн. теста ще ги употребяваме. Разбира се, че желаеме да тестваме, само че аз не считам, че това е най-важното. Няма да промени казуса и държанието ни. Първоначалните проби не са качествени. В Испания 1/3 дават погрешни резултати. Ние към този момент имаме всевъзможни проби, всеки се пробва да се включи в нишата ", добави Кунчев. Според него статистиката демонстрира че 60-70% от хората ще го изкарат на крайник и ще изградят имунитет. Но тези които би трябвало да влязат в болница би трябвало да има по какъв начин да бъдат лекувани.

ВИЖ ОЩЕ:Коронавирусът ненавижда парите

Много се надявам да не забележим опашки за пенсии в пощенските клонове, би трябвало да има график, с цел да не се получава скупчване, защитата има този ангажимент. Хората могат да стоят извън и да се позволяват по 2-3, предложи доцентът.

" Не надценявайте ролята на банкнотите, в случай че вие си миете ръцете. Пипането на банкноти е дребна част от деня ни. Вирусът не е от най-издръжливите. Където има слънчева светлина, даже едно просто забърсване, има внезапно понижаваме шанса за заболяване ", добави той. " В Бургас даже преди заповедта на министър Ананиев в лечебните заведения бяха създали личен проект. Премахването на пейките също оказва помощ, където се вземат ограничения по-рано е по-малък шансът за разпространяване. В Пловдив има повече неспазване на разпоредбите ", сподели още той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР