Около три хиляди души и стотици автомобили се включиха в

...
Около три хиляди души и стотици автомобили се включиха в
Коментари Харесай

Протестът в Стара Загора прерасна в гражданско неподчинение


Около три хиляди души и стотици коли се включиха в проведения през днешния ден митинг против високите цени на горивата в Стара Загора. Организаторите събраха съгражданите си с апела: “Държавата - това сме ние!”. Малко след 11:30 часа потегли авто походът от началната точка в затворения поради ремонт сектор от бул. “Патриарх Евтимий”. С развети флагове и свирещи клаксони колоната мина по булеварда и стигна до паркинга на езерото Загорка.

Към слизащите от колите хора там се причислиха и старозагорци, пристигнали да поддържат митинга в неговата пешеходна част.

Обединени против високите цените на горивата, бедността и общественото неравноправие в страната, шестващите се движеха умерено на фона на патриотични песни от движещата се на муден ход кола на уредниците. В по-голямата си част протестиращите бяха младежи, някои от тях с деца. В 12:30 часа в крайната точка на позволения маршрут уредниците оповестиха завършек на митинга.

Част от участниците обаче оповестиха гражданско непокорство и с крясъци ”оставка”, “много сме, мощни сме” продължиха шествието. След към половин километър по пътя за Казанлък те стопираха придвижването на коли в двете направления за към 20 минути.

Част от обявилите гражданското непокорство се насочиха към автомагистрала „ Тракия “ и я блокираха и в двете направления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР