Около това общо становище са се обеденел президентът Румен Радев

...
Около това общо становище са се обеденел президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев се срещна с Андрей Бабиш

Около това общо мнение са се обеденел президентът Румен Радев и министър председателят на Чехия, които разговаряха през днешния ден на "Дондуков " 2 в границите на визитата на Андрей Бабиш в България, оповестиха от прессекретариата на президента.

Преди това, на среща с премиера Бойко Борисов с чешкия министър председател също е имало диалог по тематиките, които са от общ интерес в Европа.

Засилването на комерсиалния продан сред двете страни, бъдещото съдействие в границите на науката и образованието и позициите, които двете страни споделят в границите на Европейския съюз, са били акценти на срещата.

Държавният глава е изразил признателност за поредната поддръжка, която Чехия оказва на страна ни за присъединението към Шенгенското пространство, както и за споделения опит при подготовката ни за първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Българският президент и чешкият министър председател са изразили готовността на двете страни интензивно да вземат участие в начинания по линията на общата европейска защита и са се съгласили да обединят старания за запазването на кохезионната политика в Европейски Съюз в поддръжка на развиването на всички страни членки.

От своя страна чешкият министър председател е подкрепил бъдещи начинания за по-динамично съдействие и разговор сред страните от Вишеградската четворка и България.

Андрей Бабиш е изразил задоволство от обстоятелството, че България поема председателство на Съвета на Европейски Съюз в основен за бъдещето на общността миг и определил двустранните връзки сред България и Чехия в областта на туризма и културния продан като образец за надълбоко и обичайно съдействие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР