Около тази странна история около изчезването на 14-годишна ученичка се

...
Около тази странна история около изчезването на 14-годишна ученичка се
Коментари Харесай

Изчезването на 14-годишната Наташа и шокиращата развръзка след 5 години

Около тази странна история към изгубването на 14-годишна ученичка се подвигна доста звук, тъй като за изгубването й беше обвинен всеки, само че не и същинския нарушител.

Краят на тази история шокира освен австралийците, които следяха деликатно следствието на случая, само че и целия останал свят.

Проблемно дете 

Наташа Ан Райън е родена през 1984 година в най-обикновено семейство, живеещо в австралийския град Рокхамптън. От ранна детска възраст момичето било доста преносимо и палаво дете, с което било съвсем невероятно да се оправиш.

За страдание, тя изразходвлаа цялата си неуморна сила за разнообразни типове пакости, изчезвайки по улиците от заран до вечер. Родителите й се опитвали да я възпитат, само че несполучливо. Момичето било, както се споделя, луда по цялата глава.

Наташа постоянно е била отстранявана от учебно заведение поради пердах или извънредно държание. А когато се пристрастила към алкохола, нещата единствено се влошили.

На път за училище 

През юли 1998 година 14-годишната Наташа избягала от вкъщи си с 22-годишния си другар Скот Блек. Те са открити два дни по-късно в мотел в покрайнините на града. Тийнейджърката е върната вкъщи, само че не за дълго…

На 31 август 1998 година майката на момичето Дженифър, както нормално, закарала Наташа в гимназията Рокхемптън и отишла на работа. Тя не знаела, че момичето по този начин и не се появила в час.

Родителите разбрали за това едвам вечерта. Когато Наташа не се върнала вкъщи, татко й и майка й почнали да се обаждат на приятелите на щерка й, само че те споделили, че не са я виждали този ден. Около 22:00 часа Дженифър се обадила в полицията и съобщила за изгубването на ученичката.

Заподозрените

Първоначално полицията предположила, че Наташа още веднъж е избягала със Скот, само че той споделил, че не е виждал момичето. Блек бил през целия ден на работа (разнасял мляко) и надали можел да е забъркан в изгубването на момичето.

Въпреки че по време на разпита младежът се държал някак съмнително – не изглеждало да се тормози от изгубването на момичето. Заради това полицията имала подозрения по отношение на Скот, само че нямала доказателства против него, а двуседмичното му следене не дало резултат.

Следващата обвинена була 15-годишната другарка на Наташа Майоха Токотауа. Предния ден сред тях зародила свада и те не общували. Въпреки това, сходно на Скот, тя имала оправдание – на 31 август участвала в часовете.

Серия нещастия 

Когато претърсването в Рокхамптън и покрайнините му завършило, полицията се трансферирала към прилежащите градове. Но даже и там детективите не съумели да намерят следи от момичето.

Освен това, малко след изгубването на Наташа, още няколко дами изчезнали в града. Три месеца по-късно, през декември 1998 година, 39-годишната Джули Търнър изчезва, а четири месеца по-късно 36-годишната Бевърли Лего.

А през април 1999 г.изчезнали две едновременно – 19-годишната Силвия Бенедети и 9-годишната Кийра Щайнхарт. Жителите на града били безусловно парализирани от боязън, подозирайки, че в Рокхамптън се е появил неосезаем сериен палач.

Признанието 

След толкоз доста изгубвания полицията стартира в действителност да рови всяка педя земя. Резултатът не просрочен, през май 1999 година полицията съумяла да хване Леонард Фрейзър, който беше упрекнат в убийството на 9-годишната Кийра.

Докато е в пандиза, Леонард признава, че е умъртвил Наташа, Силвия, Бевърли и Джули и даже начертава карта къде управляващите могат да намерят тялото на Райън, само че то в никакъв случай не е открито.

През май 2001 година, след съвсем три години печал за обичаната си щерка, родителите на Наташа провели панихида и се сбогували с нея. Вече не се надявали да я видят жива.

Бележката

На 11 април 2003 година, до момента в който процесът против Леонард Фрейзър наближава към своя край, държавният прокурор Пол Рътлидж ненадейно афишира, че той е почтен за убийството на Наташа Райън. Въздишка на учудване отекна в правосъдната зала, а на бащата на Наташа му прилошава и не чува по-нататъшните думи на обвинителя.

А имало какво да чуе.

Изяснило се, че още в първите дни на април 2003 година в полицията е получена анонимна записка, в която се показва местонахождението на Наташа. И когато през нощта на 10 април служителите на реда претърсили посочената къща, разкрили изчезналото момиче в един от шкафовете.

Оказало се, че е жива и здрава. През цялото това време тя живеела със Скот Блек единствено на пет минути пешком от родителския дом, в който е израснала, и където я чакали неутешимите й татко и майка.

„ Всичко отишло прекомерно надалеч “

4 години и 8 месеца след изгубването си 18-годишната Наташа се изправила пред съда по делото за убийството си. Тя декларирала пред съда, че в никакъв случай не е срещала Леонард. Тя просто избягала от у дома, тъй като не можела повече да търпи строгите правила на майка си и обтегнатите им връзки.

„ Мразех учебното заведение, дома и живота си, тъй че открих този излаз “, споделя Наташа в съда. – По-късно разбрах какво съм направила и се разкаях за постъпката си, само че си мислех, че всичко е отишло прекомерно надалеч и беше прекомерно късно да го призная. “

Ако не беше анонимна записка, за която се счита, че е написана от родственик на Скот, Наташа щеше да бъде оповестена за мъртва след процеса против Фрейзър.

„ Момичето в шкафа “


Наташа и Скот създали всичко допустимо, с цел да скрият пребиваването й в къщата. Тя прекарала съвсем половин десетилетие измежду четири стени, където завесите постоянно били дръпнати, тъй че никой несъзнателно да види момичето през прозореца.

Мнозина неправилно вярвали, че Наташа прекарва по-голямата част от времето си в дрешника, само че в действителност тя се криела там единствено в тези моменти, когато Скот имал посетители.

Освен това понякога Наташа излизала на открито и даже ходела на плаж. Вярно, тя постоянно правела това под прикритието на тъмнината, страхувайки се, че някой ще я разпознае.

Заключение

През 2006 година Скот Блек е упрекнат в лъжесвидетелстване, наказан е да заплати 16 000 $ разноски по следствието (въпреки че общите разноски са 151 000 долара) и изпратен в пандиза за 1 година.

Наташа била наказана единствено на публична санкция от $1. По-късно тя подписва извънредни контракти за изявление с телевизионното шоу „ 60 минути “ и най-продаваното списание в Австралия, Woman’s Day, които й платили общо 260 000 $.

Наташа и Скот се ожениха през 2008 година и продали фотоси от сватбата на Деня на дамата за още 200 000 $. Сега двойката има три деца. Наташа, която трансформирала името си на Таш Блек, е здравна сестра, а Скот е водач.

Що се отнася до Леонард Фрейзър, той умрял от инфаркт през 2007 година на 55-годишна възраст, до момента в който излежавал доживотна присъда за убийствата на Кийра, Силвия, Бевърли и Джули, чиито тела, апропо, по този начин и не били открити.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР