Около стотина лаборатории по света си съперничат в разработването на

...
Около стотина лаборатории по света си съперничат в разработването на
Коментари Харесай

Китайска лаборатория възнамерява да пребори пандемията без използването на ваксина

Около стотина лаборатории по света си съперничат в създаването на нова ваксина против Ковид-19, до момента в който в Китай откриватели настояват, че са разкрили лекуване, което може да спре пандемията без имунизация, оповестява Франс прес.

Медикамент, който е в изпитателна фаза в влиятелния пекински университет Бейда, ще разреши освен да се форсира оздравяването на болните, само че също и краткотрайно да ги ваксинира против Ковид-19.

Директорът на Центъра за напреднали нововъведения по геномика към университета Бейда Суней Сие твърди, че лекуването дава отлични резултати с опитни мишки. Служители на неговата лаборатория взели антитела на 60 пациенти, оздравели от инфекцията, и ги инжектирали на лабораторните мишки. След 5 дни вирусното натоварване на гризачите било намаляло 2500 пъти.

Това значи, че създаденото евентуално лекарство има лечебен резултат. Статия за проучването на китайските експерти беше оповестена списанието ДСелУ. По думите на Суней Сие налице е евентуално средство против пандемията, което форсира лекуването.

Новото лекарство може да бъде налично до края на годината, тъкмо в точния момент, в случай че се появи зимна вълна на Ковид-19. Китайските експерти настояват, че приготвят клинични тествания. Те ще се проведат в Австралия и в други страни. Китайският екип се надява антителата да се трансфорат в особено лекарство, способно да спре пандемията.

Над стотина лаборатории се впуснаха в конкуренция за откриването на нова ваксина против Ковид-19, само че тя няма да бъде налична преди 12-18 месеца. Лечението въз основата на антитела може да се окаже по-лесно за бързото му използване измежду популацията. В Китай над 700 пациенти получиха кръвна плазма от оздравели от Ковид-19, способ, който е дал доста положителни резултати съгласно локалните експерти. Но наличните количества сходна плазма са много лимитирани. Поради тази причина господин Сие счита, че откритите в неговата лаборатория 14 антитела могат да бъдат доста елементарно възпроизведени в огромни количества и с това да се сложи ново начало в битката против ковид. Проучването открило, че в случай че на лабораторните мишки бъдат инжектирани антителата,преди да бъдат инфектирани, те не прихващат Ковид-19. Това им дава неотложен имунитет против ковид.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР