Около шестдесет процента от човешкия мозък се състои от мазнини.

...
Около шестдесет процента от човешкия мозък се състои от мазнини.
Коментари Харесай

Кога мозъкът има нужда от смяна на мазнините

Около шестдесет % от човешкия мозък се състои от мазнини. За да поддържате обикновено положението на мозъка си, имате потребност да получавате задоволително мазнини с храната си. Не всяка лой обаче е подобаваща. Някои повреждат мозъка.

Трансмазнините и мазнините, богати на водород, утежняват възпаленията в тялото, които на свои ред могат да увредят деликатните мозъчни тъкани.

Тези нездравословни мазнини се съдържат в пържени храни, тестени сладкиши, свинската мехлем, маргарина, печените произведения и модифицираните и готвени храни.

Полезните за здравето мазнини резервират вътрешните елементи на мозъчните кафези гъвкави, което оказва помощ на паметта и другите известия от мозъка елементарно да минават сред клетките. Омега-6 и Омега-3 мазнините са значими за здравето на мозъка.

Нормалната диета, при положение когато въобще включва есенциални мастни киселини, нормално съдържа мазнини, съдържащи се в месото и домашните птици или от време на време в ядки и семена. Повечето от тези мазнини са Омега-6 мастни киселини.

Омега-6 мастните киселини са с най-висока централизация в царевичното и слънчогледово олио и шафрановото масло. Вие обаче не сте единствено това, което ядете - вие сте това, което яде това, което ядете.

 Кога мозъкът има потребност от промяна на мазнините

Това значи, че в случай че се храните с месо или домашни птици, хранени с царевица или други зърнени култури с високо наличие на Омега-6, косвено вие също приемате доста Омега-6 мастни киселини.

Най-добрите източници на Омега-3 мастни киселини са ленените семена или масло, орехите и ореховото олио, някои типове водорасли, мазните дълбоководни риби, изключително дивата сьомга.

Докозахексаоновата киселина (DHA) е тип Омега-3 мастна киселина, която построява огромна част от вътрешността на мозъчните кафези и ги поддържа задоволително гъвкави, с цел да може паметта да минава от клетка в клетка.

Тя също по този начин улеснява предаването на нервни сигнали в границите на централната нервна система и пази енергийните центрове на клетките, наречени митоходрии, от увреждане.

Сред типовете риба, съдържащи огромни количества от тази Омега-3 мастна киселина, са скумрията, сардината, рибата звук, сьомгата, езерната пъстърва и херингата.

Някои от тези риби обаче са жертва на замърсяване с живак, а голям брой проучвания свързват живака с развиването на заболяването на Алцхаймер.

Затова е значимо да избягвате рибата-меч, акулата и рибата звук. Сьомгата, отглеждана в рибарници, също постоянно е с висока централизация на живак, а също така постоянно съдържа и следи от антибиотици и е с по-ниско наличие на Омега 3 мастни киселини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР