Около сградата на парламента, известна като „Кошерът, се събраха стотици

...
Около сградата на парламента, известна като „Кошерът, се събраха стотици
Коментари Харесай

След Канада: Камиони се струпаха и около парламента на Нова Зеландия

Около постройката на Народното събрание, известна като „ Кошерът ", се събраха стотици камиони с надписи като „ върнете ни свободата " и „ принудата не е единодушие ".

Жителят от Уелингтън Стю Мейн твърди, че опасенията на протестиращите по отношение на нарушаването на правата им се взимат под внимание от държавното управление.

„ Всъщност съм имунизиран, само че съм срещу наложителната или насилствена имунизация “, сподели той пред AFP. „ Мисля, че е позорно да налагаш имунизация на хора, които не го желаят. "

Демонстрацията остана мирна, като полицията не заяви за арести или съществени произшествия.

Премиерът Джасинда Ардърн сподели, че няма желание да влиза в полемики с участниците в конвоя, като твърди, че болшинството новозеландци са посочили поддръжката си към държавната стратегия за имунизация. „ Деветдесет и шест % от новозеландците са излезли и са се ваксинирали, което ни разрешава да живеем с по-малко ограничавания заради спомагателната отбрана, която им е обезпечена “, сподели тя пред Радио Нова Зеландия.

Ваксинацията е наложителна в Нова Зеландия за избрани браншове като опазване на здравето, полиция, обучение и защита. Въведен е и хигиеничен пропуск, който задължава хората да потвърдят имунизационния си статут, с цел да влязат в заведения за хранене и да вземат участие в спортни прояви или религиозни служби. Документът не е наложителен за превоза, супермаркетите, учебните заведения или за достъп до здравни услуги.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР