Около съдбата на 34-етажния небостъргач на "Артекс Златен век" в

...
Около съдбата на 34-етажния небостъргач на "Артекс Златен век" в
Коментари Харесай

Нов обрат настъпи с небостъргача на Артекс

Около ориста на 34-етажния небостъргач на "Артекс Златен век " в Лозенец настъпи следващ поврат. Противно на безапелационната позиция след срещата при премиера Бойко Борисов, че постройката няма годно позволение за градеж, ДНСК не посмя да установи това в формален документ.

Това разяснява в. "Сега ".

В заповедта си за прекъсване на градежа ДНСК е показала друго законово съображение - установени основни отклонения от капиталовия план. Същевременно е заложила клопка на основния проектант на София, от който се чака да даде мнение за валидността на разрешението, преди работата по обекта да може да продължи. Това излиза наяве от оповестената късно в понеделник заповед на ДНСК за прекъсване на градежа. Строителният надзор първо пусна малко прессъобщение с новината, само че след това въпреки всичко разгласява документа в цялостен размер.

В заповедта обстойно и нашироко са разказани установените още в края на март нарушавания при градежа, измежду които създаване на подземните равнища без плануваните отвори за автомобилни асансьори, липса на обезопасяване с мрежа, създаване на противозаконен неукрепен ров в прилежащ парцел и други От документа излиза наяве, че "Артекс Златен век " се е втурнала да извършва предписанията и в усърдието си е сбъркала, тъй като е отстранила съответните нередности без получени експлицитни инструкции от ДНСК и без наложителна техническа документи за отстраняването на проблемите. Така ДНСК не приема изказванията на компанията, че пропуските са отстранени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР