Около предоставянето на безвъзмездно целево финансиране за всички оператори, извършващи

...
Около предоставянето на безвъзмездно целево финансиране за всички оператори, извършващи
Коментари Харесай

Градският и жп транспорт може да се обезщетят заради коронавируса

Около даването на безплатно целево финансиране за всички оператори, извършващи публичен транспорт на пасажери по време на изключителното състояние и потърпевши от това, са се обединили в Националния съвет за тристранно съдействие на съвещанието си в четвъртък.

Според неговите представители градският пътен и железопътен превоз, общинските транспортни оператори и " БДЖ-Пътнически транспорти " генерират големи загуби, с цел да поддържат транспортната услуга за жителите при характерните условия и са съществено наранени от подхванатите ограничения по отношение на въведеното изключително състояние. Затова те би трябвало да бъдат подкрепени, считат в Тристранката, която е разискала хрумвания на нови ограничения в помощ на засегнатите от пандемията браншове.

Какви са загубите на транспортните компании и на какъв брой би възлизала безвъзмездната помощ за тях, от КНСБ, която осведоми за резултатите от съвещанието, не оповестяват.

Решено била също по този начин секторът " Транспорт " и селското стопанство да се включат към туризма в мярката 80/20, която ще важи и за новонаетите служащи и държавното управление ще заплаща 80 % от заплатата и осигуровките вместо досегашните 60 на 100. Причината е, че доста свинарници, рибарници и горски стопанства били с прекратена активност и имат потребност от помощ, с цел да оцелеят.

За да стане това обаче би трябвало разрешението на Европейската комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР