Около последните скандали с изтичане на лични данни от Facebook,

...
Около последните скандали с изтичане на лични данни от Facebook,
Коментари Харесай

7 неща, които трябва веднага да изтриете от Facebook профила си

Около последните кавги с приключване на персонални данни от Фейсбук, доста хора се замислиха дали да не изтрият профилите си в обществената мрежа. Ако не ви се стига толкоз надалеч, само че въпреки всичко желаете да повишите сигурността си, то може най-малко да премахнете сензитивната информация. Става дума за неща, които могат да бъдат употребявани, с цел да бъдете следени или излъгани или просто навлизат прекомерно във вътрешността в персоналното ви пространство, написа Expert.bg.

Ето какво е добре да изтриете от Facebook-а си:

1. Рождената си дата. Заедно с името и адреса ви, тя може да се употребява за достъп до банковата ви сметка.

2. Телефонен номер. Наистина ли желаете всеки да има опция да ви тормози по телефона?

3. Местоположението си. По-точно - не го споделяйте и не се тагвайте от разнообразни места. По този метод хора, които не ви желаят положителното, няма да могат да ви наблюдават толкоз елементарно.

4. Кога и къде отивате на отмора. Дори от полицията посъветваха да не пишете за това в обществените мрежи, тъй като все едно каните крадците в дома си.

5. Данни за дебитни/кредитни карти. Едва ли е нужно да ви обясняваме за какво това е доста, доста неприятна концепция.

6. Снимки на бордни карти, самолетни билети и така нататък Те си имат неповторими кодове, посредством които някой може да се добере до данните, които сте дали на самолетната компания. Така че избягвайте да се хвалите с пътуванията си по този метод.

7. Снимки на децата ви и информация къде вървят на учебно заведение. За тяхна лична сигурност е - другояче всеки би могъл да разбере маршрута им.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР