Около половината от заплащането по света отива в ръцете на

...
Около половината от заплащането по света отива в ръцете на
Коментари Харесай

Половината от заплащането в света отива само при 10% от работниците

Около половината от заплащането по света отива в ръцете на единствено 10% от служащите, до момента в който при най-нископлатените 50% от служащите отиват единствено 6,4%. Това демонстрират данните от проучването на Международната организация на труда (МОТ), представени от The Guardian.

Най-ниско платените 20% - към 650 милиона служащи - получават по-малко от 1% от общото възнаграждение, цифра, която се измества едвам едва за 13 години, откри анализът на МОТ. Използвани са последните налични данни за приходите от труд от 189 страни сред 2004 и 2017 година

Работник от групата на топ 10% получава 7,445 $ на месец, до момента в който служащ от 10-процентното дъно получава единствено 22 $. Средната заплата на долната половина от служащите в света е 198 $ на месец.

Роджър Гомис, икономист в статистическия отдел на МОТ, съобщи, че по-голямата част от международната работна мощ претърпява поразително ниско възнаграждение, а за доста хора, които имат работа, това не е задоволително, с цел да съумяват да претърпяват. „ Най-бедните 10% би трябвало да работят повече от три века, с цел да завоюват същото като най-богатите 10% за една година ", акцентира икономистът.

Делът на световните заплати, получавани от топ 10%, в действителност е намалял от 2004 година насам, от 55.5% на 48.9%. Но в някои страни неравенството в заплащането нараства, по-специално във Англия. В Обединеното кралство огромна част от най-ниските 50% са претърпели най-големите загуби на приходи сред 2004 и 2017 година, до момента в който нарастванията за приходите в топ 10% са доста по-изразени, в сравнение с в Съединени американски щати или Германия, се споделя в отчета.

Неравенството сред страните е намаляло, защото растящият разцвет в Китай и Индия ги приближава до страните с по-високи приходи.

По-бедните страни имат доста по-високи нива на неравноправие в заплащането, в сравнение с по-богатите страни. В Африка на юг от Сахара 50% от служащите на дъното получават единствено 3,3% от общото заплащане спрямо Европейския съюз, където същата група получава 22,9% от общия приход, изплащан на служащите.

Страните с най-голямо неравноправие в заплащането са ДР Конго, Кот д'Ивоар, Либерия, Нигер и Уганда, съгласно отчета.

От МОТ обявиха, че в няколко страни с високи приходи, в това число във Англия, Съединени американски щати и Германия, имаше действителен спад в приходите на междинната и по-ниската междинна класа за интервал от 13 година, а огромно нарастване има на върха.

Делът на заплащането, получавано от междинната класа (средно 60% от работниците) понижава през този интервал, от 44,8% на 43%. В същото време делът на най-хубавите 20% от заетите се е нараснал от 51,3% на 53,5%.

Страните, в които най-високият дял на работещите в страната се усилва с най-малко един %, са Германия, Индонезия, Италия, Пакистан, Обединеното кралство и Съединени американски щати.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР