Около половината от републиканците не биха гласували за Доналд Тръмп,

...
Около половината от републиканците не биха гласували за Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

50% от републиканците в САЩ не биха гласували за Тръмп, ако бъде осъден

Около половината от републиканците не биха дали своят вот за Доналд Тръмп, в случай че той бъде наказан за закононарушение, демонстрира изследване на Reuters/Ipsos, завършило в четвъртък, което е знак за сериозните опасности, които правните му проблеми съставляват за кандидатурата му за президент на Съединени американски щати през 2024 година

Бившият президент и сегашен любимец в конкуренцията за номинация на републиканците за президентските избори през ноември следващата година би трябвало да се яви в съда в четвъртък, с цел да бъде изправен пред федерални обвинявания, че е управлявал скрит план за анулация на загубата му на изборите през 2020 година

Отделно той е упрекнат в две други наказателни каузи: едно в щатски съд в Ню Йорк, което се върти към секрети заплащания на пари на актриса от филми за възрастни, како и друго във федералния съд, където е упрекнат в опазване на чувствителни и класифицирани документи за националната сигурност, откакто напусна поста си през януари 2021 година

Двудневното изследване на Reuters/Ipsos попита респондентите дали биха дали своят вот за Тръмп за президент през идната година, в случай че той бъде " наказан за тежко закононарушение от правосъдни заседатели ". Сред републиканците цели 45% споделиха, че няма да гласоподават за него, до момента в който малко над 35% споделиха, че ще го създадат, а останалите показаха, че не знаят по какъв начин ще гласоподават в този случай.

Запитани дали биха дали своят вот за Тръмп, в случай че той " сега излежава присъда в пандиза ", 52% от републиканците споделиха, че не биха, а 28% обявиха, че биха дали своят вот за него.

Тръмп разгласи, че е почтен по всички каузи против него и упреква прокурорите в осъществяване на " лов на вещици ", който цели да провали акцията му, припомня Ройтерс.

Две от делата срещи него бяха заведени от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което предприе стъпки за уединяване на следствията от политическо въздействие. Делото в щата Ню Йорк се води от прокурор, който е определен от Демократическата партия.

Новото изследване сподели, че републиканците като цяло симпатизират на тезата на Тръмп, че обвиняванията са политическо гонене. 75% от интервюираните републиканци са съгласни с изказванието, че обвиняванията против Тръмп са " политически стимулирани ", до момента в който 20% не са съгласни.

Около две трети от републиканците, или 66%, описаха като " неправдоподобни " обвиняването в последното обвиняване на Тръмп, че е подбуждал към изборни измами, до момента в който 29% споделиха, че това наподобява правдиво, а останалите не бяха сигурни.

На въпрос по какъв начин една присъда за закононарушение ще повлияе на гласуването им в нереален смисъл, 71% от републиканците споделиха, че не биха дали своят вот за наказания, само че в случай че става въпроса за Тръмп, по този начин са дали отговор 52% от интервюираните републиканци.

Тръмп се възползва от своите обвинявания, откогато първите от тях бяха повдигнати през април, увеличавайки преднината си в конкуренцията за републиканска номинация пред най-близкия си противник - губернатора на Флорида Рон Десантис.

Новото изследване на Reuters/Ipsos сподели, че превъзходството на Тръмп единствено нараства в тази конкуренция, като той има 47% от поддръжката на републиканците, която е аналогична на тази при аналогично изследване през юли, до момента в който делът на Десантис спадна с шест процентни пункта до едвам 13%.

Анкетата на Reuters/Ipsos е извършена в цялата страна, събирайки отговори онлайн от 1005 пълнолетни американци.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР