Около половината от асансьорите у нас се поддържат на черно,

...
Около половината от асансьорите у нас се поддържат на черно,
Коментари Харесай

Асансьорите у нас са опасни, половината се поддържат на черно

Около половината от асансьорите у нас се поддържат на черно, а близо три четвърти от приходите от ремонтите им не се заявяват, счита Николай Маринков, гл. секретар на Българската асансьорна асоциация.

„ Често асансьорите не са записани в регистрите и се поддържат от инцидентно нает механик, на който се заплаща на ръка”, разясни той, представен от "Монитор ".

Според браншовика главният проблем е неналичието на надзор върху хората, които се занимават с асансьори, сервизните и надзорните компании. След новата разпоредба, съгласно която във всеки асансьор би трябвало да има спешна лапма и спежен телефон, всеобщо лифтовете са противозаконни. Хората пък се жалват, че се измислят нови и нови неща, с цел да може да се взимат пари.

Фирмите, които правят новите услуги са едвам няколко, а цените по никакъв начин не са ниски. За телефон в кабината са нужни 300 лева, като е належащо да се заплаща и месечна такста за картата. В огромни входове, където мъчно се събират такси за елементарни битови потребности, сходен разкош се оказва невъобразим. Така може да се окаже, че при една инспекция, повече от половината блокове в София ще се окажат без асансьори, тъй като са отвън закона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР