Около половин милион души ще умрат от КОВИД-19 в Европа,

...
Около половин милион души ще умрат от КОВИД-19 в Европа,
Коментари Харесай

Половин милион европейци са застрашени от КОВИД-смърт

Около половин милион души ще умрат от КОВИД-19 в Европа, в случай че не бъдат затегнати ограниченията, съобщи Ханс Клуге от СЗО в изявление пред Би Би Си. Организацията е доста разтревожена от увеличаващата се скорост на разпространяването на болестта на континента. Експертите предлагат да продължи носенето на защитни маски и да се имунизират всички, които към момента не са го създали. Рискът от внезапно увеличение на случаите идва и от наближаващата зима, ниските равнища на ваксиниране в редица страни, измежду които България и Румъния и появяването на по-инфекциозни варианти.

Властите в редица страни към този момент ускориха рестриктивните мерки. Дания още веднъж вкара зелените документи за посещаване на кина, нощни клубове, заведения за хранене и събития с присъединяване на повече от 2000 индивида. В Австрия имунизацията ще стане наложителна от 1 февруари 2022 година заяви канцлерът Александер Шаленберг. Причина за решението му станаха записаните 15 000 нови случая и седмична заболеваемост от 991 души на 100 000. В понеделник се вкарва 20-дневен локдаун за всички жители. Херберт Кикъл, водач на крайнодясната Партия на свободата, сподели от своя страна, че Австрия към този момент е " тирания ", и свика митинг, на който се събраха към 40 000 души. Той мина под прецизно наблюдаване от полицията, която извърши десетина ареста. Освен няколко димни бомби и мятане на консервни кутии, демонстрацията протече умерено. В изказване вътрешният министър Карл Нехамер се възмути от потреблението на жълти звезди с надпис " Не съм имунизиран " от протестиращите, смятайки, че сходен жест " наскърбява милионите жертви на нацистката тирания и техните фамилии ".

Хиляди жители, пристигнали в Загреб от цяла Хърватия, стачкуваха в центъра на града против епидемиологичните ограничения против КОВИД-19 и документите, които бяха въведени в държавни, публични, здравни и обществени институции. На митинга бе атакуван публицист.

Размирици имаше и по време на митингите против КОВИД рестриктивните мерки в Нидерландия. Демонстрацията в Хага се трансформира в протест, сходно на тази в Ротердам, отбелязваха медиите. Протестиращите хвърляха камъни и фойерверки по полицията и подпалиха колела, трансформирайки митингите в насилствени за втора поредна нощ. Полицията арестува минимум един човек в Хага, откакто денем в други елементи на страната митингите бяха незначителни и най-вече мирни. Като цяло 5 служители на реда са ранени, а 28 индивида са задържани. Припомняме, че в петък вечерта минимум двама души бяха ранени, откакто чиновниците на реда стреляха по протестиращите, а 51 бяха задържани след вълна на принуждение в Ротердам.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР