Около половин милион българи работят на минимална работна заплата, а

...
Около половин милион българи работят на минимална работна заплата, а
Коментари Харесай

Рекордно висока инфлация: 1/3 от българите са около линията на бедност

Около половин милион българи работят на минимална работна заплата, а 800 000 получават минималната заплата, т.е. 1/3 от българите са към линията на беднотия. Това демонстрират данните на Института за обществени и синдикални проучвания към КНСБ, разяснява пред БТВ шефът му Любослав Костов.

„ Инфлацията е рекордно висока. За информация октомври 2008 година е последният път, когато инфлацията в България е била по-висока от през днешния ден “, пресмята Костов и добавя, че тя е над 10 на 100. 

„ Само че това е междинната инфлация - хлябът е поскъпнал за една година 18%, млякото - 13%, а зеленчуците - 24%. Всъщност персоналната инфлация на всеки един българин е много по-висока от тези 10% “, твърди Костов. Той е безапелационен, че има проблем на макроикономическо равнище поради разликата във вноса и износа, а също така държавното управление ни няма стратегия за ръководство.

„ В битката с повишаването на стоките намаляването на Данък добавена стойност не е удачно “, припомня Костов. Той отбелязва, че преди година крайните цени за клиентите на заведенията за хранене не поевтиняха, макар че бе понижена ставката на налога на заведенията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР