Около месец и половина ще са необходими на столичния общински

...
Около месец и половина ще са необходими на столичния общински
Коментари Харесай

Кога ще върнат картата за една линия в София?

Около месец и половина ще са нужни на столичния общински съвет, с цел да върне картата за една линия в градския превоз. Решението ще бъде гласувано, само че всички партии в градския парламент към този момент обявиха, че ще го поддържат. Връщането на картата обаче няма по какъв начин стане незабавно, тъй като предлагането предстои на едномесечно публично разискване.

Защо се стигна до този противоположен завой?

Месечната карта за една линия на стойност 23 лева беше отстранена след въвеждането на новите цени на 1 януари. Над 35 000 жители употребяват такава карта и с премахването ѝ бяха принудени да я сменят с месечна за всички линии на двойна цена.

" Целта ни не е още веднъж да връщаме цялата тарифна политика, а единствено тези пунктове в нея, които основават усложнения на жителите, картата за една линия на учениците, картата за една линия за наземния превоз и картата за една линия за метро ", сподели Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.



Решението за отпадането на картата за една линия беше взето въз основа на мнението на специалистите в комитета за новата тарифна политика. Идеята е била - повече доходи за градския превоз на София и преориентиране на пасажерите към други транспортни документи.

" Понякога обаче би трябвало човек да признава грешките се и да признае, че явно не постоянно експертните отзиви са тези които ще се одобряват от обществото, тъй че считам, че няма причина да не върнем тази карта ", сподели Борис Бонев, самостоятелен общински консултант.

От Българска социалистическа партия пък се подписали под измененията с изискването, че те не са дефинитивни и на всеки 6 месеца ще се прави разбор на резултатите и публичното мнение.



" Тази система е направена по този начин, че всеки да си избере кое е най-изгодно за него, а не кое ние желаеме и кое го задължаваме да направи ", сподели Калоян Паргов, общински консултант от БСП-София, зам.-председател на Комисията по превоз.

" Градският превоз не е, с цел да съществува самостойно за себе си, а в услуга на софиянци ", сподели Грети Стефанова, общински консултант от " Демократична България ".

Друга смяна, която ще бъде призната, е и отпадането на санкцията за валидиране на транспортните документи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР