Около женското здраве има много митове... Същото важи и за

...
Около женското здраве има много митове... Същото важи и за
Коментари Харесай

На каква възраст жените са най-щастливи

Около женското здраве има доста легенди... Същото важи и за щастието на нежния пол. Сега изследване на Британския народен здравен институт демонстрира и на каква възраст дамите се усещат най-щастливи.

Лично нас резултатът много ни изненада, тъй като съгласно него това се случва на 85-годишна възраст. Проучването е извършено измежду 8000 британци, на които са били заложени 12 въпроса по отношение на степента им на самонадеяност, тази на безпокойствие, качеството на съня и други.

Резултатите демонстрират, че дамите, като цяло, са по-склонни от мъжете да оповестяват за психологични проблеми. Това обаче се обръща, когато двата пола доближат осемдесетте. Едва 14% от дамите на възраст над 85 години са декларирали, че имат психологични проблеми.

Най- " ужасно " е при дамите от 16 до 24 години - 28% от тях имат сходни проблеми. При мъжете единствено един от петима на възраст 85 или повече години страда от психологични проблеми.

Според Reader`s Digest, това демонстрира, че дамите, които са на 85 години или по-възрастни, са и по-щастливи. Причината се корени в това, че през по-голямата част от живота си те най-често носят тежестта за ежедневните битови отговорности, както и за съвсем всички останали, засягащи фамилията.

Но това се трансформира с напредването на възрастта и намаляването на отговорностите им, когато нещата се обръщат и децата им стартират да се грижат за тях, споделя психиатърът Кейт Ловет пред The Times.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР