Около хиляда жени преминаха в шествие в Исламабад с искане

...
Около хиляда жени преминаха в шествие в Исламабад с искане
Коментари Харесай

Жени преминаха в шествие в силно патриархалния Пакистан с искане да се спазват правата им

Около хиляда дами минаха в шествие в Исламабад с искане да се съблюдават правата им в мощно патриархалното пакистанско общество , съобщи Франс прес. На места те бяха замервани с камъни и пръти.

Едновременно с това друго шествие събра забулени пакистански дами , които упорстваха за независимост да живеят по законите на шериата.

Редките демонстрации в поддръжка на правата на дамите нормално се се посрещат добре в доминираното от мъжете общество, където дамите биват застрелвани, убивани с нож, удушавани, умъртвявани с камъни или изгаряни по обвинявания, че са " омърсили " достойнството на фамилията им.
 
BREAKING: Religious parties rally on the other side of the road started throwing bricks, sticks, and shoes at the in outside the press club, tried breaking the barrier formed by police in between.
— Usama Khilji (@UsamaKhilji)

В Исламабад консервативно настроени деятели хвърляха камъни и пръти по демонстриращите, някои от които пострадаха, а други бяха принудени да се скрият до момента в който се намеси полицията.

Шествието завърши в един парк, тъкмо против антифеминисткия марш . Едните и другите бяха разграничени единствено от леко преграждение и полицейски кордон.

" Жените в Пакистан към момента се считат за благосъстоятелност на мъжете ", показа една от участничките пред Агенция Франс Прес.

Демонстрации с искане на повече права за дамите се състояха и в други градове в Пакистан . Хиляда дами се събраха в Карачи, а неколкостотин в Лахор желаеха независимост. В прилежащ Афганистан едвам шепа дами излязоха на улицата, с цел да показват, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР