Около година вече президентът Румен Радев се позиционира като опозиционен

...
Около година вече президентът Румен Радев се позиционира като опозиционен
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Българската външна политика не изглежда консолидирана

Около година към този момент президентът Румен Радев се нарежда като опозиционен индивид към това ръководство и несъгласието се ускорява в последните няколко месеца. Ако се замерват тук, това ще остане единствено в утринните блокове, само че става притеснително, че това се придвижва на интернационалната сцена. Българската външна политика не наподобява консолидирана и това може да бъде употребявано от други играчи. Такава е позицията на политолога Димитър Ганев след изявлението на Румен Радев пред Българска телеграфна агенция, в което той споделя, че страната върви към автокрация.
Румен Радев: Визитата ми в Русия беше крачка за възобновяване на доверието Пожелавам на държавното управление да оползотвори това доверие, добави той
Според Татяна Буруджиева, също политолог, напрежението сред президент, изпълнителна власт и парламент е единствено напрежение, а не война сред институциите, само че изявлението демонстрира, че нещата са по-дълбоки и по-сериозни.

По мотив визитите на Борисов и Радев в Русия Буруджиева съобщи, че все пак наподобяват в синхрон. „ От една страна президентството на Плевнелиев утежни връзките с Русия и беше значимо първата крачка да пристигна от там”, сподели тя.
Историческа среща България – Русия Основните тематики ще са свързани с енергийни планове
Според двамата българското председателство е триумф. „ България е страна, която не може да си слага цели каквито могат страни като Франция или Германия. Ние може да имаме посреднически функционалности и функции, които да ни издигат престижа в района. Срещите във Варна и за Западните Балкани са триумф не тъй като има документи, а самото провеждане”, съобщи Ганев.

По тематиката за Западните Балкани е триумф и че австрийското председателство също ще включи интеграцията им в целите на своето председателство, добави Буруджиева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР