Около Gemcorp има много неща, които целенасочено се пропускат, за

...
Около Gemcorp има много неща, които целенасочено се пропускат, за
Коментари Харесай

Николов за Gemcorp: Целенасочено се пропускат неща, за да има скандал

Около Gemcorp има доста неща, които целеустремено се пропущат, с цел да има подобен скандал. Това съобщи пред Българска национална телевизия енергийният министър Александър Николов.

" Първо, има подписан, което значи планове, а не договорка. Второ - няма подписан документ само и единствено с Gemcorp, има и втора компания, която се споделя IP3 ", разясни той.

Николов бе безапелационен, че няма предложение на Gemcorp за присъединяване в цех за батери и. Те ще оказват помощ за основаването на енергиен профил на България. IP3 е компания, която се занимава с няколко вида новаторски технологии, сериозни за енергийната самостоятелност.

Няма нищо обвързвано нито с акумулатори, нито се желаят средства от Европейски Съюз, нито се желаят каквито и да е държавни активи, акцентира той и добави, че единственото декларирано са желанията, че на фона на това къде се намира България, по какъв начин наподобява политическата ѝ карта, по какъв начин наподобяват човешкият капитал и активите, те са изразили желание да вземат участие в този преход.
 Петков прави нова инспекция на Gemcorp
Петков прави нова инспекция на Gemcorp

Премиерът твърди, че няма да се позволен съмнителни капитали у нас

По думи на министъра единственото декларирано желание от двете компании е осъществяване на разбор, изработен за " Топлофикация София ", с цел да спре да натрупа големи отговорности.

Той увери, че нито името на съветски олигарх участва в Gemcorp, нито американският дипломат Херо Мустафа е посредничила в договарянията.

Николов не счита, че американското посолство " Те споделиха, че на подписването на меморандума не участвал техен представител. Факт - той беше подписан обществено пред публицисти. Естествено, че на първичните диалози, в които обсъждахме профила на България, имаше техен представител ", акцентира той.
 Лена Бориславова: Не са открити съветски парични потоци в Gemcorp
Лена Бориславова: Не са открити съветски парични потоци в Gemcorp

Няма риск, тъй като няма подписани правно обвързващи задължения

Николов съобщи, че поддържа насърчената от премиера Петков

На срещите с държавното управление са участвали доста вложители, с всички сме работили по еднакъв метод - да се показа България с всичките позитиви и благоприятни условия, на фона на протичащото се в района, увери министърът.

Той уточни, че в идващите седмици следва сключване на сходно съглашение с Israel Electric Corporation - най-голямото сдружение, опериращо с енергийни активи в Израел. Предстоят диалози с вложители, които не са се насочвали към България повече от 10 години , означи министърът.
 МФ и МЕ обясниха за меморандума с Gemcorp
МФ и МЕ обясниха за меморандума с Gemcorp

Инвестиционен интерес от американската компания IP3 е бил деклариран на работна вечеря на 15 февруари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР