Около една трета от излекуваните от COVID-19 може да имат

...
Около една трета от излекуваните от COVID-19 може да имат
Коментари Харесай

Италиански лекари: 30% от оздравелите от COVID-19 може да имат хронични дихателни проблеми

Около една трета от излекуваните от COVID-19 може да имат хронични дихателни проблеми, а белите дробове са изложени на риск шест месеца след заразяването с ковид. Това обезпокоително предизвестие пристигна от Италианското сдружение по пулмология, написа вестник " Стампа ".
Дихателните усложнения са чест сателит на доста пациентите с ковид, които са били признати в болница за лекуване или са били интубирани, предизвестяват експертите. Подобно е ситуацията и с преболедувалите предходния Тежък изострен респираторен синдром, който още веднъж се причиняваше от ковид и причиняваше гибел в към 9,6 на 100 от случаите, напомня 24 часа.
Оцелелите от ТОРС в продължение на шест месеца по-късно са имали към момента белодробни аномалии, които са се виждали доста ясно при фотосите на гръдния панер. Те са имали и нарушавания във действието на белите дробове. Но на първо място 30 % от оздравели тогава са имали признаци на белодробна фиброза, което значи, че при тях можело да зародят дихателни проблеми и при елементарна разходка. Именно тези наблюдения карат италианските пулмолози да издадат настоящето предизвестие за възможните опасности за оздравелите от COVID-19.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР