Около една трета от храната, произведена в световен мащаб всяка

...
Около една трета от храната, произведена в световен мащаб всяка
Коментари Харесай

5 начина за да спестим пари и да помогнем на Земята

Около една трета от храната, създадена в международен мащаб всяка година отива на боклука!

Като загуба за стопанската система това се равнява близо на един трилион $, а вредите, породени на околоната среда, не биха могли да бъдат сложени в рамки.

Затова през днешния ден ви представяме 5 метода, посредством които да извършите минимална, само че безусловно действителна разлика за световния проблем с изхвърлянето на храна, както и да спестите средства на семейството си.

 Снимка 316062

Използвайте обелките

Вместо да изхвърляте обелките от плодовете и зеленчуците, може да ги оставите на слънце, с цел да изсъхнат, а по-късно да ги приберете в буркан. Портокаловата кора, да вземем за пример, е страхотна добавка към редица манджи.

 Снимка 316063

Ползвайте задачите зеленчуци

Много от нас изхвърлят листата на морковите и репичките, без действително да е нужно. Зелените и листните елементи постоянно съдържат също толкоз хранителни субстанции, колкото и самите зеленчуци, и биха създали супата ви още по-здравословна. А мислили ли сте да ги прибавите и към утринното зелено смуути?

 Снимка 316064

Захар с мирис

След като сте употребявали ванилови шушулки или канелени пръчици, не ги изхвърляте, а ги изсушете добре и ги сложете в захарницата. Така сладкишите или чаят заран ще станат по-ароматни. Ако към този момент сте си създали бурканче за сушени обелки от плодове, можете да съхранявате употребяваните канелени пръчици в него за още по-хубав мирис.

 Снимка 316060

Станете градинари

Целината, джинджифилът и множеството салати могат да ви дадат повече, в сравнение с допускате. Ако ви е останал кочан от зелена салата или целина, можете да го накиснете в съд с вода и да го оставите да покълне, а неизползваният джинджифил бихте могли да засадите в саксия вкъщи, като поддържате почвата към него влажна.

 Снимка 316061

Превърнете храната в тор

Развалени салати, черупки от яйца, употребявано кафе и доста други остатъчни артикули са страхотни естествени торове за домашните ви растения. С вътрешната част от обелката на банана пък можете да натриете листата на домашните цветя, което подтиква фотосинтезата им, а по-късно да нарежете и заровите обелките в почвата към стъблото.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР