Около една десета от българите са сключили имуществените полици, въпреки

...
Около една десета от българите са сключили имуществените полици, въпреки
Коментари Харесай

Само 1 на 10 жилища у нас е застраховано срещу бедствия

Около една десета от българите са сключили имуществените полици, макар че съвсем всички живеят в лично жилище. В това число са включени и застрахованите по условие на банка заемодател ипотекирани жилища, разясниха от застрахователните сдружения.
В взаимозависимост от определените опасности на покритие и сумата, на която се застрахова даден парцел, цената може да варира от 20-30 до 250 лв.. У нас към момента имуществената застраховка се подписва главно по обвързване, да вземем за пример, когато имаме ипотечен заем и банката изисква имуществена лавица. Всяка застраховка има базови опасности – „ Пожар “ и естествени бедствия, земетресението и други опасности се прибавят към главното покритие.
„ Движимото имущество се застрахова настрана от недвижимото. Предмет на специфична лавица са скъпи картини, предмети, бижута, машини и работно съоръжение ", прецизираха от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ). Щетите от естествените стихии през последните години за малко усилват интереса към застраховките на дома, демонстрират плановете, написа " Монитор ".
В България няма наложително обезпечаване на дома. При злополучие страната изплаща с приоритет на публичните здания и инфраструктура, а за частните парцели се заделят много по-малки суми. Застрахователната сума е оптималният размер на обезщетение, който можете да получите. Завишаването при оценката на парцела води до ненужно заплащане на по-скъпи награди, защото при случай няма по какъв начин да се надцени цената на разваленото. Занижаването значи по-малки компенсации. Компаниите имат разделения на парцелите по региони, като всеки от тях е с минимална цена, почти на цената, потребност за възобновяване му.
В изискванията за застраховането наградите могат да се разсрочат на две или повече заплащания през годината, само че за приемане на обезщетение всекидневно застрахователите желаят да платите цялата награда. Задължително проверявайте може ли да ползвате цялостно обезщетение и при какви условия повече от един път в границите на периода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР