Около един милион протестиращи се събраха в Лондон, за да

...
Около един милион протестиращи се събраха в Лондон, за да
Коментари Харесай

Един милион протестираха за втори референдум за Brexit

Около един милион протестиращи се събраха в Лондон, с цел да изискат втори референдум за Brexit, обявиха уредниците, представени от английския ляв проевропейски вестник The Independent, съобщи БГНЕС. 
Смята се, че демонстрацията, призоваваща за нов референдум като излаз от рецесията към Brexit, разделила надълбоко английското общество, е една от най-масовите в английската история.
Демонстрантите потеглиха от Парк Лейн и стигнаха до площада при Народното събрание, до момента в който депутатите участваха на съботно съвещание на Камарата на общините.
Повечето участници държаха лозунги, призоваващи за ново обществено гласоподаване с опцията за оставане в Европейски Съюз и европейски флагове.
Пред Народното събрание приказваха голям брой оратори, в това число кметът на Лондон Садик Хан, както и членове на кабинета в сянка от лейбъристката партия Киър Стармър, Даян Абът и Емили Торнбъри.
Финансовият министър в сянка Джон Макдонъл съобщи:
„ Горд съм, че заставам паралелно със стотици хиляди хора, които пазят своите претенции, които не са богати, привилегировани и изгубили връзка с действителността тори, които желаят да имат последната дума за тази още по-лоша договорка от предходната на Тереза Мей “.
Нашата политика е ясна: Нека хората решат!
Множеството се развесели в събота следобяд, когато депутатите гласоподаваха за отсрочване на договорката на премиера за Brexit.
Редица известни персони също се причислиха към похода, в това число актьорите Патрик Стюарт и Стивън Макган.
Протестът е четвърти по ред след референдума през 2016 година и е подсилен от акцията на на вестник The Independent „ Последна дума “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР