Около две трети от столичани ще има да получават или

...
Около две трети от столичани ще има да получават или
Коментари Харесай

Монополът отстъпва: Две трети от столичани имат да вземат пари от Топлофикация!

Около две трети от столичани ще има да получават или дават до 100 лв. на Топлофикация София. Това сочат данните от изравнителните сметки на компанията за дялово систематизиране "Техем ". Около една пета пък ще доплатят или ще им бъдат върнати сред 100 и 250 лв..
За година междинната сметка за парно и топла вода на жилище от към 70 квадратни метра е била близо 500 лв.. През тази година топлоенергията е поскъпнала с 24 % спрямо миналата, по тази причина и сумите ще са по-големи.

Практиката демонстрира, че на близо половината от потребителите изравнителните им сметки ще бъдат преразгледани, защото част от съседите им не са обезпечили достъп до жилищата си в точния момент, сподели шефът на компанията Милена Стоянова:

"Трябва да обърна внимание на тези наши близо 5 000 клиента, които към момента не са обезпечили достъп за доклад. Те имат тази опция в границите на три месеца. Около 30-и септември изтича този период за всички здания в София. Онези наши клиенти, които са регистрирани, само че имат възражения по изравнителните сметки, те имат опция да създадат претенция в границите на 30 дни след приемане на изравнителната сметка ".

Милена Стоянова напомни още, че в случай че не бъде обезпечен достъп до жилището, изравнителните сметки за парно и топла вода ще бъдат изчислени на оптималната мощ. В този случай сумата на един човек единствено за вода може да доближи 800 лв., съобщи БНР.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР