Около две трети от общинските дружества в страната отчитат печалба

...
Около две трети от общинските дружества в страната отчитат печалба
Коментари Харесай

Две трети от общинските дружества работят на печалба

Около две трети от общинските сдружения в страната регистрират облага през 2021 година като собствеността на общините в тях е в друг размер. Общо такива са 580 компании. Това сочат данни от изследване на Института за пазарна стопанска система, събрани посредством заявки за достъп до социална информация, изпратени до общините в България и е допълвана посредством обзор на обществено налични регистри, в това число Търговски указател.

Такова проучване се прави за пръв път.

Общият размер на активите на комерсиалните сдружения надвишава 7 милиарда лева, а заетите в тях са над 36.7 хиляди, демонстрират систематизираните данни. Без изненада най-големите по активи сдружения са в София. Това са " Метрополитен " и " Топлофикация София ".

Според оповестените данните транспортното сдружение през 2021 година е на загуба от 4.8 млн. лева при 1.7 млн. лева облага за миналата 202 година За топлофикацията няма данни за финансовия резултат през 2021 година, а през миналата то е на загуба, надхвърляща 67 млн. лева

Прегледа на общинските здравни заведения демонстрира, че множеството от тях са на облага през 2021 година При тези за първична помощ - ДКЦ, най-голяма облага регистрира XI - от 350 хиляди лева На загуба - от 43 хиляди лева е единствено ДКЦ XV.

С най-голяма облага е болница " Княгиня Клементина " - от 1.3 млн. лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР