Около две трети от новите служители бързо осъзнават, че са

...
Около две трети от новите служители бързо осъзнават, че са
Коментари Харесай

Проучване: Не е добре да напуснеш бързо новата си работа


 Снимка: Shutterstock

Около две трети от новите чиновници бързо осъзнават, че са създали неверен ход, като половината „ членове “ на тази група подават оставка в границите на 6 месеца, демонстрира изследване на компанията CareerBuilder. Същевременно 75 на 100 от чиновниците споделят, че са лоялни на настоящия си шеф, само че единствено 54% считат, че компанията им е лоялна към тях.

Изследването е направено онлайн от Harris Poll в границите на един календарен месец измежду представителна извадка от 2257 мениджъри на организации за асортимент на личния състав и HR експерти, както и измежду 3697 чиновници на цялостно работно време в компании от разнообразни индустриални браншове на Съединени американски щати.

Що се отнася до цената на грешките за новонаетите, то малко на брой пресмятат загубите от недообмисленото наемане. Според изследването на CareerBuilder, фирмите губят приблизително по 14 900 $ за всяко „ неприятно наемане “ на чиновник през последната година, като това е много постоянно срещана неточност - съвсем трима от всеки четирима работодатели (74%) декларират, че са наели несъответствуващ за длъжността човек.

Грешните решения

Сред постоянно срещните аргументи за неприятния избор на чиновник работодателите показват, че претендентът не е имал всички нужни умения, само че са считали, че той може бързо да ги придобие. Така декларират 35% от интервюираните. Други 33% настояват, че виновността е на претендента, който е излъгал за своята подготовка, а 30 на 100 са били притиснати от времето бързо да намерят човек за вакантната позиция.

Всъщност по какъв начин работодателите правят оценка „ неверното наемане “? Според 54% от тях служащият не дава нужното качество, а съгласно 53 на 100 той имал „ отрицателно отношение “. Половината „ сбъркали “ работодатели пък изясняват, че новият чиновник не се е сработил добре с колектива.

Същевременно чиновниците, които „ съжаляват “ за неправилния избор на работно място, настояват, че средата е с „ токсична работна просвета “ (46% от напусналите новонаети), 40 на 100 считат, че управническият жанр на управлението е главната причина за бързото овакантяване, а 37% изясняват, че работните им отговорности се разминават фрапантно с това, което е пишело в обявата и обещаното по време на интервютата.

Не изпускайте положителните благоприятни условия

Въпреки че разноските за наемане на неверния човек за дадена позиция може да са високи, тези за „ изпускане “ на добър чиновник са още по-големи, настояват анализаторите. Според работодателите, междинната цена за изгубен добър служащ тази година е била над $29 600. И макар съвсем една трета от интервюираните декларират, че евентуално биха сменили работата си през идната година.

Но преждевременното овакантяване на новата работа може не всеки път да е верният ход, твърди Сю Шеленберг за в. WSJ. Струва си да поемете надълбоко мирис, да се запитате какво не ви харесва за новото ви работно място и да видите дали можете да измененията нещо.

„ Не забравяйте, че започването на нова работа е блян към по-високо напрежение, тъй че събитията и обстановките, които могат да провокират суматоха през първите дни, може да наподобяват разнообразни единствено след няколко седмици, твърди тя. - И в случай че скоро след започването на новата работа въпреки всичко решите, че тя не е за вас, постарайте се да напуснете някак гладко, без кавги и разтърсвания. Много по-лесно ще си намерите нова работа, в случай че напуснете настоящия си шеф без да изгаряте всички мостове “, добавя Сю.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР