Около две хиляди цивилни граждани, евакуиращи се от обсадения град

...
Около две хиляди цивилни граждани, евакуиращи се от обсадения град
Коментари Харесай

Около две хиляди души са напуснали Мариупол

Около две хиляди цивилни жители, евакуиращи се от обсадения град Мариупол, се намират в рейсове, потеглили от крайбрежния град Бердянск към следения от украинското държавно управление град Запорожие, предава Си Ен Ен.

" Евакуационният ескорт потегли от Бердянск за Запорожие ", оповестиха от градския съвет на Мариупол в изказване в Telegram. " Много частни транспортни средства се причислиха към 42-та рейса, ескортирани от коли на Червения кръст и Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна. Днес чакаме идването на рекорден брой поданици на Мариупол. "

Припомняме, че Министерството на защитата на Русия, че съветските военни ще отворят още веднъж коридора за евакуация от обсадения град Мариупол към Запорожие в петък по искане на Франция и Германия.
 Хуманитарните доставки не са достигнали до Мариупол
Хуманитарните доставки не са достигнали до Мариупол

Градът остава обсаден

Съобщението на Министерството пристигна, откакто украински публични лица споделиха, че филантропичните конвои са се натъкнали на проблеми в четвъртък, в това число конфискуване на помощите от съветски войски и блокиране на рейсовете.

Руските сили са конфискували 14 тона филантропична помощ от рейсове, пътуващи за Мелитопол в Южна Украйна, съгласно украинския вицепремиер Ирина Верешчук.
 Автобусите с филантропична помощ за Мариупол доближиха Бердянск
Автобусите с филантропична помощ за Мариупол доближиха Бердянск

Колоната от 45 рейса има за задача и евакуация

Верешчук сподели, че храните и медикаментите са били натоварени в 12 рейса. Тя добави, че съветските сили също са блокирали 45 рейса, които са отивали за Бердянск в четвъртък по пътя за Мариупол.

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) заяви в петък, че изпраща филантропична помощ от Запорожие до Мариупол под формата на " три коли и девет чиновници.

Говорейки на виртуален брифинг на Организация на обединените нации за Украйна, представителят на МКЧК Юън Уотсън сподели, че екипите, пътуващи от Запорожие, се надяват да " подкрепят интервенцията по безвредно прекосяване ", само че добави, че " това изпитание е било и остава извънредно комплицирано ", като цялостен проект не е " към момента на място, с цел да се подсигурява, че това се случва по безвреден метод. "
 Зеленски: Русия готви мощни удари против Донбас, при Мариупол и Харков
Зеленски: Русия готви мощни удари против Донбас, при Мариупол и Харков

Много е значимо всички да демонстрират въздържаност

В обява във Фейсбук генералният щаб съобщи в четвъртък, че украинските сили към момента държат Мариупол, стратегически град на Азовско море, който свързва жизненоважен кулоар сред подкрепяните от Русия сепаратистки сили в Източна Украйна и анексирания от Русия полуостров Крим.

Кметството на Мариупол пресмята, че при обсадата на града. Кметът дефинира по-рано тази седмица броя на мирните поданици, останали към момента в града " до 170 000 души ".

Многократните опити за образуване на филантропични коридори до там се провалят, като всяка страна упреква другата за това. Русия отхвърля да нападна цивилни при нападението си против Украйна, което стартира на 24 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР