Около два месеца след откриването на първия случай на маймунска

...
Около два месеца след откриването на първия случай на маймунска
Коментари Харесай

Случаите на маймунска шарка в Германия са над 2000

Около два месеца след откриването на първия случай на маймунска шарка в Германия, броят на случаите в страната надвишава 2000, заяви институтът за заразни заболявания " Роберт Кох ", представен от ДПА. Само 4 от общо 2033 регистрирани случая не са при мъже, оповестява институтът, съобщи Българска телеграфна агенция.

Информацията все още сочи, че заболяването се предава най-вече при полова интензивност, изключително сред мъже, означи институтът " Роберт Кох ". Принципно може да се болести всеки, само че предаването изисква непосредствен физически контакт със инфектиран.

Повечето случаи са леки и не изискват здравна интервенция, само че при деца и при възрастни с отслабена имунна система се демонстрират по-сериозни случаи, прибавя федералният институт. Листовка, оповестена взаимно с Германския федерален център за здравна култура предлага за предотвратяване от заболяването хората да понижат броя на половите сътрудници, а инфектираните да нямат интимни връзки, до момента в който не се излекуват.

Институтът " Роберт Кох " обаче счита, че маймунската шарка съставлява невисок риск за популацията като цяло.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР