Около два месеца преди новите предсрочни парламентарни избори, коалицията „Изправи

...
Около два месеца преди новите предсрочни парламентарни избори, коалицията „Изправи
Коментари Харесай

„Изправи се.БГ! Ние идваме!” започна да се „люспи”

Около два месеца преди новите предварителни парламентарни избори, обединението „ Изправи се.БГ! Ние идваме!” (ИБГНИ) стартира да губи партии от състава си.
През предишния уикенд новото политическо управление на партия „ Волт”, която влизаше в ИБГНИ, е решило да отдръпна поддръжката си за обединението.
Първоначално „ Волт” се оглавяваше от Настимир Ананиев – някогашен народен представител от ДБГ и Реформаторския блок. На 29 май обаче партията е провела конгрес, който е избрал ново управление с двама съпредседатели – Венцислава Любенова и Симеон Трулев.
„ Направихме разбор на взаимоотношенията в обединението и поръчките, с които се събрахме преди 9 месеца и установихме, че има доста разминавания и огромна част от хората, с които стартирахме този план към този момент ги няма. Текущите участници и управление на обединението са се капсулирали в един затворен кръг и не помнят упованията на протестиращите, които ни събраха”, разяснява Венцислава Любенова, представена от партийния пресцентър.
„ Нашите членове и симпатизанти чакаха постоянно държавно управление и по съответно държание в Народното събрание на обединението, която подкрепяхме. Последните дни се удари дъното – всеки дърпа в своята посока. Има хора от „ Изправи се! Ние идваме! ", с които бихме траяли да работим, само че не и в този формат”, добавя другият съпредседател – Симеон Трулев.
От „ Волт” декларират, че ще вземат участие на парламентарните избори през ноември – без значение дали със лична регистрация или в съдружна форма.
Междувременно стана ясно, че Николай Хаджигенов е определен за ръководител на сдружението "Ние идваме ". От известие излиза наяве, че сдружението е било учредено на 2 септември и, че в "основата му са хора от митингите, научните среди и бизнеса, измежду които Николай Хаджигенов, Арман Бабикян, Мария Капон, Антонела Понева, Биляна Алабачка - управител в огромна интернационална компания, Огнян Спасов - ръководител на Стопанската камара във Варна, Антоанета Бойчева, Теодор Ангелов, Георги Табаков - ръководител на Български стопански конгрес, Асен Атанасов - някогашен ректор на ТУ-Варна, Виктор Лилов и други ".
"Предприемаме деяние, което закъсня с една година, само че си даваме сметка, че без този ход и събиране на хората, които желаят смяна, мъчно ще продължим напред в реализиране на общите ни цели. Сега към този момент "Ние идваме! ", е декларирал по време на учредяването определеният за ръководител Николай Хаджигенов, представен в известието на сдружението.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР