Около 95% от територията на Артемовск (украинско име - Бахмут)

...
Около 95% от територията на Артемовск (украинско име - Бахмут)
Коментари Харесай

Пригожин: 95% от територията на Бахмут е под контрола на руските сили

Около 95% от територията на Артемовск (украинско име - Бахмут) е под контрола на съветските сили, останалите 5% не въздействат на хода на цялата специфична военна интервенция. Това заяви в събота създателят на частната военна компания  " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи ТАСС.

" В Артемовск през днешния ден са завладяни съвсем 95% от територията на града. Останалите 5% не играят никаква роля за по този начин нареченото развиване на триумфа и акцията на " Червената войска " по-нататък на Запад. Два квадратни километра няма да повлияят по никакъв метод на хода на военната интервенция “, цитира думите на Пригожин пресслужбата му в канала си в Telegram.

Според Пригожин никой не се е свързал с него за неналичието на муниции. „ А персоналният състав на ЧВК „ Вагнер “ ще бъде запазенн за идващите интервенции в полза на Русия “, сподели той.

Основателят на " Вагнер " също по този начин съобщи, че няма упоритостта да остане в историята като индивидът, " който завладя Артемовск ". Имам упоритости да съм в интерес на нашия народ и страна “, добави той.

По-рано Пригожин сподели, че подразделенията на Вагнер ще останат на позиции в Артемовск до 00:00 московско време на 10 май, а по-късно ще „ отидат в тиловите лагери “, с цел да „ ближат раните си “ там и да спасят персоналния състав от загуби. По-късно той удостовери готовността си да трансферира позициите в Артемовск на специфичните елементи на " Ахмат " в отговор на съответното предложение на ръководителя на Чечения Рамзан Кадиров.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР