Около 900 нови места в детски градини и ясли ще

...
Около 900 нови места в детски градини и ясли ще
Коментари Харесай

В София ще бъдат осигурени 900 нови места в ясли и детски градини до 2020 г.

Около 900 нови места в детски градини и ясли ще бъдат обезпечени до 2020 година Това сподели заместник-кметът на Столична община с сектор вложения и строителство Ирина Савина по време на конференция във връзка със започващите строителни и ремонтни действия в учебни заведения и детски градини на територията на столицата, предава Агенция „ Фокус “.

„ Започваме построяването и реконструкцията на 9 здания на територията на детски градини в регионите „ Лозенец “, „ Кръстова вада “, „ Триадица “, „ Витоша “, „ Манастирски ливади “, „ Нови Искър “, „ Красно село “, „ Илинден “ и „ Подуяне “, изясни Савина и посочи, че те ще приключат през 2019 и 2020 година и с построяването им ще се обезпечат към 900 нови места за култивиран и яслени групи. „ Финансирането за тях е от бюджета на Столична община “, уточни тя.

„ А през тази година ще открием три нови здания на детски градини, като ще бъдат отворени към 300 места за култивиран и яслени групи. Общата стойност на тези три детски заведения е над 8 млн. лева и финансирането е от бюджета на Столична община “, сподели още зам.-кметът на София и уточни, че новите здания се намират в кварталите „ Драгалевци “, „ Младост - 4 “ и „ Красно село “.

Директорът на Дирекция „ Образование “ в Столична община Мария Минчева уточни, че са завършили четирите генерални класирания за детските градини.

„ Очакваме близо 4000 нови деца в детските градини и независими детски ясли, в които се отглеждат, възпитават и социализират деца в яслена възраст “, сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР