Около 85 000 фирми и юридически лица с нестопанска цел

...
Около 85 000 фирми и юридически лица с нестопанска цел
Коментари Харесай

85 000 фирми трябва да подадат декларации за реалните си собственици

Около 85 000 компании и юридически лица с нестопанска цел би трябвало да подадат заявления за действителните си притежатели в интервала от 1 февруари до 31 май 2019 година, оповестиха от Агенция по вписванията.
До момента в Агенцията са подадени 64 заявления за действителни притежатели, като по 4 от тях са дадени инструкции, а по 40 е предписан отвод, заради липса на обвързване, по смисъла на закона. От подалите лица, единствено 14 са били действително задължени и надлежно толкоз са и вписванията.
Фирмите, които не са задължени да подават такива заявления са еднолични търговци; еднолични акционерни сдружения и еднолични сдружения с лимитирана отговорност със притежатели на капитала физически лица; сдружения с лимитирана отговорност със съдружници физически лица, които имат до 25% от капитала; събирателни сдружения със съдружници физически лица. Те би трябвало да подават тази декларация, единствено при положение, че действителните притежатели са разнообразни от към този момент вписаните такива.
Тъй като срокът за пререгистрация на юридическите лица с нестопанска цел е до 31 декември 2020 година, те могат да подават декларация за действителни притежатели в 4 месечен период след пререгистрацията.
От Агенция по вписванията напомнят, че подаването на тези заявления стана належащо, по силата на Закона за ограниченията против изпиране на пари, който беше признат в осъществяване на условие за синхронизация с Европейска инструкция 2015/849 на Европейския парламент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР