Oколо 840 моста във Франция имат сериозни конструктивни дефекти и

...
Oколо 840 моста във Франция имат сериозни конструктивни дефекти и
Коментари Харесай

След Генуа: Франция установи около 840 опасни моста, Германия затяга контрола

Oколо 840 моста във Франция имат съществени градивни недостатъци и са застрашени от сриване. В Германия пък ще проработи нова система за надзор върху техническото положение на мостовете в страната. В двете страни стягат ограниченията след нещастието в италианския град Генуа, лишила живота на 43 души, предава Българска телеграфна агенция.

Проучването за положението на мостовете във Франция е поръчано от държавното управление на президента Еманюел Макрон към този момент даде обещание да отпусне още средства за инфраструктура, само че е под напън поради сриването на моста в Италия предходната седмица.

В оповестения през днешния ден от в. " Журнал дю диманш " одит се споделя, че от 12 000 моста, които се поддържат от държавното управление, една трета се нуждаят от ремонт, а 7 %, или към 840 моста, са под риск от сриване в околните години.

Одита обаче не обгръща хиляди други мостове във Франция, които се стопанисват от частни компании или от локални управляващи.

Днес немският транспортен министър Андреас Шойер съобщи за новата система за надзор върху техническото положение на мостовете в страната. " В края на 2018 година ще представим нов, осъвременен показател за надзор на мостовете ", съобщи той в изявление за в. " Билд ам зонтаг ", представен от Българска телеграфна агенция. Той изясни, че ще се акцентира основно върху инспекциите на допустимото натоварване и положението на носещите мостови структури.

По думите му инцидентът от Генуа няма да се повтори в Германия. " В съпоставяне с други страни у нас контролът е най-строг. Нашите жители могат да бъдат спокойни ", сподели той. Според Шойер в областта на контрола върху мостовете Германия е на второ място след Швейцария.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР