Около 800 души излязоха в Париж на пореден протест на

...
Около 800 души излязоха в Париж на пореден протест на
Коментари Харесай

Близо 90 задържани при поредните протести на "жълтите жилетки" във Франция

Около 800 души излязоха в Париж на следващ митинг на придвижването на "жълтите жилетки ". Хиляди други се включиха в съботните демонстрации из цяла Франция. Антисистемните митинги със обществени претенции, при които постоянно се стига до вандализъм и конфликти сред протестиращи и полиция, не престават близо 10 месеца.

Най-малко 89 души са арестувани вследствие на митингите на "жълтите жилетки " в Париж, оповестяват от префектурата на столичната полиция.
Според вестник „ Паризиен “ по време на днешните демонстрации във Франция са арестувани над 120 души: 89 в Париж, 26 в Руан, шестима в Бордо и двама в Монпелие.

Десетки стачкуващи излязоха по улиците на Париж.

В Руан „ жълтите жилетки “ са хвърляли предмети против полицията и са предизвиквали палежи.

Служителите на реда са употребявали сълзотворен газ против тях.

В Бордо над 100 пожарникари и няколко десетки жълти жилетки са излезли на улиците.

Мащабните митинги на "жълтите жилетки " започнаха във Франция на 17 ноември 2018 година с условието да не се подвигат данъкът върху горивата и цените на газа.

Недоволни от обществената политика на френските управляващи, участниците в придвижването не престават да излизат по улиците в цялата страна, макар ограниченията, оповестени от френското управление за усмиряване на обстановката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР