Около 80 процента от учениците в област Сливен се обучават

...
Около 80 процента от учениците в област Сливен се обучават
Коментари Харесай

Почти 80% от учениците в Сливенско се обучават електронно

Около 80 % от учениците в област Сливен се образоват в електронна среда от разстояние, заяви за Българска телеграфна агенция Милена Чолакова, шеф на Регионалното ръководство по обучение. В региона има 20 947 възпитаници в 69 учебни заведения.

Най-много са обхванатите възпитаници в гимназиален стадий - 6051 или 97.9 %, в прогимназиалния стадий в електронна среда се образоват 6076 деца или 73.7 на 100. От учениците в начален стадий на обучение в онлайн образование са включени 7252 или 62.9 %. В началния стадий 54 % от учениците се образоват посредством планови действия, т.е. занимания по ползи, извършения и други Целта е да се оставят часове от образователния проект за по-късен стадий, когато образованието ще бъде присъствено.

През последните месеци учебните заведения са обезпечили електронни устройства на близо 700 деца, като този развой продължава и сега, уточни Чолакова. Около 1360 устройства са предоставени на учители и учебен личен състав. Учениците, близо 30 на 100, които нямат достъп до електронни устройства, се образоват най-вече с материали на книжен притежател, готови от учители, разнасяни от посредници, а образованието им е обвързвано с планови действия. По думите на Чолакова, в региона са малко регионите, където няма достъп до интернет.

Към 8 декември 37 са били учителите с позитивен PSR тест, като броят им се трансформира непрестанно. Някои от тях се чувствали добре и работят от къщи. РУО разполага с контакти на учители, които са в подготвеност да заместят свои заболели сътрудници. Десет са учениците с позитивен тест, които все още се усещат добре.

Милена Чолакова съобщи, че учителите в региона работят интензивно, учениците са дисциплинирани и пожела сполучлива присъствена образователна 2021 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР