Около 80% от автосервизите у нас са в сферата на

...
Около 80% от автосервизите у нас са в сферата на
Коментари Харесай

Около 80% от автосервизите у нас са в сивата икономика

Около 80% от автосервизите у нас са в областта на сивата стопанска система. Това демонстрират наблюденията на специалистите. В момента у нас няма закон, по който автосервизите могат да се лицензират. Те работят по лични правила, като главно условие е да съблюдават данъчните закони, да издават документи за осъществените поправки, да поемат гаранции за качеството на ремонта.

Такива сервизи у нас са малко – това подчертаха в диалози за БНР Емил Германов, ръководител на Сдружение “Съюз на автосервизите “, и ръководителят на СБА в Благоевград Александър Цацев.

Дълго време на уеб страницата на Министерството на превоза стояха три закона, които трябваше да се явят като продължение на към момента настоящия Закон за безвредното придвижване. Единият от тези закони регламентираше съответно условията към автосервизите. За страдание тези закони бяха свалени от уеб страницата.

В момента се създават нови закони, само че за тях към момента няма информация. Автомобилистите би трябвало да изискват документи за осъществените поправки с съответни гаранции от автосервизите и вдишване на гаранции за качеството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР