Около 80 малки производители и занаятчии от цялата страна се

...
Около 80 малки производители и занаятчии от цялата страна се
Коментари Харесай

Фермерски пазар в София събира 80 производители от цялата страна

Около 80 дребни производители и занаятчии от цялата страна се събраха на фермерски пазар в столицата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Въпреки студения неделен ден, те подредиха щандовете си на ул. „ Оборище “, зад храм-паметника „ Св. Александър Невски “, с цел да покажат на софиянци и гостите на града кулинарни обичаи и многообразие от всички краища на България.

Натурална козметика и произведения от вълна, филц, керамика, кожа, дърво и други естествени материали – това бяха единствено една дребна част, от предлаганото многообразие. Посетителите могат да опитат и закупят цяло обилие от пресни и консервирани плодове и зеленчуци, билки и подправки, самун и печива с мая, здравословни сладкиши, гъби и яйца, млечни и месни артикули, мед и пчелни артикули, сладка и конфитюри, чайове и сиропи, бира и вино, и доста други.

„ Това е първият от поредицата пазари, които ще създадем за тази година. Планирали сме да организираме всеки месец. Имаме участници от цялата страна – арт зона, производители, занаятчии и кулинари “, описа Ралица Касимова, координатор на събитието.

Всички артикули на пазара се оферират непосредствено от своите производители, които подсигуряват за нейния усет и качеството ѝ. Участват единствено български производители от всички краища на страната.

„ Хората демонстрират максимален интерес към млечните и месните артикули, както и към сезонните плодове и зеленчуци, само че в този момент от тях има по-малко “, сподели още Ралица Касимова.

„ Хранкооп “ възражда кооперативния модел, посредством който дребните производители на чиста храна освен оцеляват, само че и се развиват и усилват като бройка. Кооперацията на производители и консуматори сполучливо популяризира своя модел и в други градове, където се организират фермерски пазари – Бургас, Варна, Добрич, Хасково, Банкя и други Почитателите на чистата храна, отгледана с грижа към природата и хората могат да открият тези артикули и на ежеседмичните пазари, проведени от „ Хранкооп “: Фермерски пазар „ Иван Вазов “ – всяка сряда от 14.00 до 18.00 ч., Фермерски пазар „ Римската стена “ – всяка събота от 9.00 до 14.00 ч., Фермерски пазар Добрич – всеки четвъртък от 10.00 до 15.00 ч. и Фермерски пазар Банкя – всяка събота от 10.00 до 14.00 ч. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР