Около 8 месеца - толкова явно ще се задържи Илон

...
Около 8 месеца - толкова явно ще се задържи Илон
Коментари Харесай

Мъск намери нов изпълнителен директор на Twitter, ето коя е

Около 8 месеца - толкоз очевидно ще се задържи Илон Мъск отпред на Twitter. Милиардерът разгласи, че е намерил нов изпълнителен шеф на обществената мрежа и той ще заеме поста след към 6 седмици. " Той " най-вероятно ще е " тя ", тъй като съгласно източници на " Ройтерс " и WSJ става въпрос за Линда Якарино - върховен управител от NBCUniversal.

Контекст : Мъск купи Twitter през октомври и застана отпред на компанията. На фона на редица непопулярни решения (сред които - освобождението на към половината от служителите), през декември той разгласи, че ще се отдръпна като CEO сега, в който откри " някой задоволително малоумен, че да се съгласи да поеме работата ".
 Илон Мъск призна за
Илон Мъск призна за " доста неточности “ след придобиването на Twitter

Признанията идват половин година, откакто милиардерът закупи компанията за $44 милиарда

Инвеститорите в Tesla в това време започнаха намерено да го подлагат на критика, че не съумява да концентрира вниманието си върху автомобилния производител.

Детайли : Мъск не загатва името на изпълнителния шеф, само че показва, че ще стартира след към 6 седмици. " Моята роля ще се промени към член на борда и механически шеф, който ще дава отговор за продукта, софтуера и работата на системите ", изясни милиардерът.

Според WSJ той и Якарино към този момент прецизират детайлностите, свързани с нейното предопределение.

Excited to announce that I’ve hired a new CEO for X/Twitter. She will be starting in ~6 weeks!

My role will transition to being exec chair & CTO, overseeing product, software & sysops.
— Elon Musk (@elonmusk)
По-рано имаше доста спекулации кой ще заеме директорския пост в Twitter. Някои от разновидностите бяха някогашната шефка на Yahoo Мариса Мейър и съоснователката на Гугъл Сюзън Войчицки.

Коя е тя : Линда Якарино стана част от NBCUniversal през 2011 година след 15 години в Turner Entertainment и се счита, че е нейна заслуга влизането на рекламния бизнес на компанията в цифровата ера.
 След 5 месеца с Мъск отпред: Twitter към този момент коства на половина по-малко
След 5 месеца с Мъск отпред: Twitter към този момент коства на половина по-малко

Милиардерът обаче е уверен, че още в идните месеци обществената мрежа ще е " на плюс " и занапред цената ѝ ще пораства

Якарино интервюира Мъск на конференция за рекламодатели в Маями преди месец, като тогава тя се изрече ласкаво за работната му нравственос.

Още нещо : Към момента нито тя, нито NBCUniversal разясняват тематиката. Медийната компания понесе тежък удар през предишния месец, когато изпълнителният шеф Джеф Шел се наложи да напусне поради спекулация със служителка.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР