Около 79% от инвеститорите на дребно планират да инвестират в

...
Около 79% от инвеститорите на дребно планират да инвестират в
Коментари Харесай

Руснаците предпочитат да инвестират повече в криптовалути, отколкото в злато

Около 79% от вложителите на дребно възнамеряват да влагат в злато в бъдеще, само че единствено 16% от съветските вложители имат този актив, сочат данни от проучване на Световния съвет по златото (WGC), събрани през 2019 г. Изследването на потребителите изследва капиталовото държание на руснаците и тяхното отношение към златото като капиталов актив, осведоми.

Според данните, младите хора на възраст 25-34 години са най-заинтересовани да влагат в злато. По-голямата част от интервюираните виждат този доблестен метал като благонадежден актив и отбрана против инфлация и валутни съмнения. В момента обаче не доста хора имат злато - единствено 16% от интервюираните.

Високият 20% Данък добавена стойност върху златните кюлчета се смята за възпиращ фактор за растежа на вложенията в злато в Русия. Експертите показват, че данъкът върху златото е най-високият в света и предстоящото унищожаване на Данък добавена стойност може да помогне за възкръсване на пазара. Около 64% ​​от интервюираните се оплакват от неналичието на нужната информация като главно възпиращо средство за закупуване на злато, а съвсем една четвърт от всички респонденти (23%) се опасяват да купуват подправено злато. 

Интересното е, че криптовалутите изпревариха златото в класацията на известните капиталови артикули в Русия. Първите пет включват спестовни сметки, валута, недвижими парцели, животозастраховане и криптовалути, до момента в който златото се класира на шесто място в класацията за вложения. 

Проучването също по този начин открива, че вложителите в Русия икономисват или влагат 15% от приходите си. Мъжете избират кратковременен метод и са по-агресивни при вземането на капиталови решения, а 46% гледат на вложенията като на занимание. 

Жените възприемат по-малко рисков метод и търсят непоклатимост: 78% от интервюираните дами оповестяват, че са вложили в спестовни сметки през последните 12 месеца, а по-малко от една четвърт (24%) от дамите вложители употребяват съмненията на финансовите пазари като опция за вложение. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР