Около 750 хиляди души, по данни на полицията в Барселона,

...
Около 750 хиляди души, по данни на полицията в Барселона,
Коментари Харесай

750 000 поискаха освобождаване на каталунските политици

Около 750 хиляди души, по данни на полицията в Барселона, взеха присъединяване в митинг с искане за освобождението на политиците, арестувани по обвинявания, свързани с оповестяването на независимостта на Каталуния, съобщи БГНЕС.

Това стана ден откакто някогашната председателка на каталунския парламент Карме Форкадел бе освободена под гаранция в размер на 150 000 евро. Тя е една от няколкото висши каталунски политици, за които бяха издадени заповеди за арест, откакто районът разгласи независимостта си от Испания по-рано предишния месец.

Междувременно отстраненият каталунски президент Карлес Пучдемон и петима министри би трябвало да се явят пред белгийски съд идната седмица по отношение на издадена от Испания интернационална заповед за ареста им. Пучдемон сега се намира в Брюксел. Осем души от кабинета му бяха арестувани предходната седмица по обвинявания в противодържавна активност, протест и корист с държавни средства поради присъединяване си в оповестяването на каталунската самостоятелност.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР