Около 75 килограма кокаин са открити в 20 626 кашона

...
Около 75 килограма кокаин са открити в 20 626 кашона
Коментари Харесай

Откритият в Бургас кокаин пристигнал с кораб от Италия

Около 75 кг кокаин са открити в 20 626 кашона с банани. Това заяви на брифинг Георги Чинев, административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас, във връзка инцидентната находка в хранилища в Бургас от през днешния ден, за която ви информирахме по-рано.

Кашоните с банани и прикрит измежду тях кокаин са пристигнали у нас с транспортен съд от Италия, който дебаркирал в Бургас на 27 юли. Два дни по-късно - на 29-ти, са били разтоварени огромно количество банани, които на 31 юли са транспортирани в складова база в Бургас. Получател на стоката е българско комерсиално сдружение, като за него са били поредназначени 15 контейнери с банани от Еквадор, във всеки от които е имало по 20 палета, разясни Чинев. 

Общо кашоните са били 20 626 броя и в тях са към 75 кг кокаин, означи Чинев. Грам от този тип опиат възлиза близо 70 евро, добави той.

Установено е също, че част от бананите - 3240 кашона са били експортирани за Румъния. Идентифицират се баркодовете на обособените колета. Пратката е включвала банани от 32 ферми от Еквадор. Вече е формирано досъдебно произвеждане, организират се разпити и експертизи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР