Около 74 милиона души в арабския свят са изложени на

...
Около 74 милиона души в арабския свят са изложени на
Коментари Харесай

ООН: 74 млн. души в арабския свят са застрашени от COVID-19

Около 74 милиона души в арабския свят са изложени на заплаха от новия ковид, тъй като нямат достъп до вода и сапун, сигнализира Икономическата и обществена комисия на Организация на обединените нации за Западна Азия (ESCVA), представена от БГНЕС.  По данни на комисията на Организация на обединените нации, 74 милиона души нямат достъп до приспособление за миене на ръце, поради което са лишени от считаното за най-добров света средство за предотвратяване от COVID-19 – миенето на ръцете.
Според цитирания отчет на ESCVA, основана в Бейрут, в такава обстановка в Судан са към 31 милиона души, в Йемен 14.3 милиона, а в Египет 9.9 милиона души. 10 от 22 арабски страни нямат достъп до питейна вода.
Друга тревожна констатация е, че към 87 милиона души в района нямат достъп до питейна вода по домовете си и че принудата да употребяват общи водоизточници покачва заплахата от заразяване с ковид.
Сред застрашените от заразяване с ковид, поради липса на вода и хигиенични условия, са и 26 милиона бежанци и изселници в района, оповестява още цитираната работа на Организация на обединените нации.
„ Спешно е належащо да се обезпечи достъп до питейна вода и вода за хигиенизация за всички и на всички места, без разноски за тези, които не могат да заплащат, с цел да се избегне разпространяването на новия ковид “, съобщи Рола Дашити, изпълнителен шеф на ESCVA, съобщи БГНЕС.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР