Около 74 000 китоподобни бозайници от три вида са били

...
Около 74 000 китоподобни бозайници от три вида са били
Коментари Харесай

74 000 делфина са регистрирани в българската акватория на Черно море

Около 74 000 китоподобни бозайници от три типа са били регистрирани в Черно море, оповестяват от " Зелени Балкани ".

Това е резултат от план, сплотяващ 10 партньорски организации.

Проектът е бил с дълготрайност 30 месеца и е обединил сътрудници от 5 страни, в това число Румъния и България. В неговите рамки е било осъществено първото огромно самолетно изследване в Черно море, били са проведени семинари и образования, свързани с Рамковата Директива за Морска Стратегия на Европейски Съюз, както и доста други действия на локално, районно и интернационално равнище.

Основен координатор по плана е румънската неправителствена организация " Маре Нострум ".

В рамките на плана са били регистрирани 551 наблюдения на птици с общо 1439 индивида и са регистрирани 1588 наблюдения на човешки действия, в това число и изхвърляне на морски боклуци.

Проектът сбъдва фантазиите на най-малко две генерации морски откриватели и изгодите му го трансформират в историческо събитие. Един от значимите му заключения е, че въздействието на приулова (съпътстващ улов) остава един от най-горещите проблеми, свързани с китоподобните на международно равнище.

Между 11 000 и 20 000 индивида от типа муткур биват улавяни годишно в риболовните мрежи в целия басейн на Черно море. Като % това значи, че равнището на приулов е 21.2 на 100 от общата бройка на този тип, което е много над признатото възможно равнище от 1.7 %, прецизират от " Зелени Балкани ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР