Около 7000 медици се очаква да излязат на протест днес

...
Около 7000 медици се очаква да излязат на протест днес
Коментари Харесай

Медиците излизат на протест за достойно заплащане

Около 7000 медици се чака да излязат на митинг през днешния ден с гледище за почтено възнаграждение на техния тежък труд.
Протестът би трябвало да стартира в 11 часа на площад „ Независимост “. Основното искане на лекарите и медицинските чиновници е минималната заплата в бранша да стартира от 900 лв. за експертите по здравни грижи в общинските болници; 950 лв. за експертите по здравни грижи в университетските лечебни заведения и надлежно 1100 лв. и 1200 лв. начална стартова заплата за лекарите.
Протестната акция има за цел управляващите да изпълнят обещанието си за заплащането, което е контрактувано в Колективния трудов контракт 2018 за бранш "Здравеопазване ".
Декларация с настояванията на протестиращите ще бъде импортирана в Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите.
Протестът на медиците е подсилен от главните синдикати: Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Българската асоциация на експертите по здравни грижи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР