Около 7000 медици, организирани от КНСБ, се очаква да излязат

...
Около 7000 медици, организирани от КНСБ, се очаква да излязат
Коментари Харесай

Протест за достойно заплащане на медиците, но без подкрепа от всички в сферата

Около 7000 медици, проведени от КНСБ, се чака да излязат на митинг на 7 октомври, понеделник. Те упорстват за почтено възнаграждение на техния тежък труд.
Протестът би трябвало да стартира в 11:00 часа на площад " Независимост " в София, написа БГНЕС. Основното искане на лекарите и медицинските чиновници е минималната заплата в бранша да стартира от 900 лв. за експертите по здравни грижи в общинските болници; 950 лв. за експертите по здравни грижи в университетските лечебни заведения и надлежно 1100 лв. и 1200 лв. начална стартова заплата за лекарите.
Протестната акция има за цел да принуди управляващите да изпълнят обещанието си за заплащането, което е контрактувано в груповия трудов контракт 2018 за бранш " Здравеопазване ".
Декларация с настояванията на протестиращите ще бъде импортирана в Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите.
Протестът на медиците е подсилен от главните синдикати: Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Българската асоциация на експертите по здравни грижи. Няма обаче поддръжка от протестиращите от март насам медицински сестри, както и от Българския лекарски съюз. А за какво медицинските сестри не поддържат синдикатите и ги смятат за безполезни - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР