Около 7000 медици излизат на протест днес. Те настояват за

...
Около 7000 медици излизат на протест днес. Те настояват за
Коментари Харесай

Медиците протестират с искане за достойно заплащане

Около 7000 медици излизат на митинг през днешния ден. Те упорстват за почтено възнаграждение на техния тежък труд, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Протестътзапочва в 11.00 часа на площад „ Независимост “. Основното искане на лекарите и медицинските чиновници е минималната заплата в бранша да стартира от 900 лв. за експертите по здравни грижи в общинските болници; 950 лв. за експертите по здравни грижи в университетските лечебни заведения и надлежно 1100 лв. и 1200 лв. начална стартова заплата за лекарите.

Протестната акция има за цел да принуди управляващите да изпълнят обещанието си за заплащането, което е контрактувано в Колективния трудов контракт 2018 за бранш “Здравеопазване ”.

Декларация с настояванията на протестиращите ще бъде импортирана в Народното събрание, Министерския съвет, Министерството на здравеопазването и Министерството на финансите.

Протестът на медиците е подсилен от главните синдикати: Федерацията на синдикатите в опазването на здравето към КНСБ, Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България и Българската асоциация на експертите по здравни грижи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР