Около 700 сигнала са подадени на телефон 112 в понеделник

...
Около 700 сигнала са подадени на телефон 112 в понеделник
Коментари Харесай

Около 700 сигнала са подадени на телефон 112 след бурята в София

Около 700 сигнала са подадени на телефон 112 в понеделник вечерта, след мощната стихия в София. Над 430 от сигналите са били за наводнения. Най-тежка е била обстановката в ниските места – подлезите и транспортните тунели. Подлезът на НДК е бил изцяло блокиран, както и тези на "Лъвов мост ", булевардите "Ботевградско шосе " и „ България”. Това заяви пред кореспонденти кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Около 50 л/кв.м дъжд са паднали на "Орлов мост ", а в южните квартали - над 60 л/кв.м.

Градският превоз се движи с обикновено разписание и няма промени в маршрутите. Изключение прави единствено линия 63. Автобусите по нея минават през улица "Пушкин ". Всички останали места са изцяло проходими.

Вследствие на гръмотевица е паднал таван на търговски обект в квартал "Гоце Делчев ". При случая има леко потърпевш човек.

По думите на Фандъкова шахтите по пътищата в столицата се чистят непрекъснато. Въпреки това, на доста места те са били запушени.

Пороят е наводнил и изби в спектакъл "Сълза и смях ".

Критично е било положението на четири наводнени метростанции, само че метровлаковете се движат обикновено.

Бурята е провокирала проблеми на строителните обекти по третия лъч в на метрото в "Овча купел ". Работи се по отстраняването им.

28 екипа със 140 чиновници са се отзовавали на сигнали за наводнения през цялата нощ. Това заяви шефът на столичната пожарна комисар Веселин Гетов. Първите сигнали за катастрофи с подадени към 21.15 часа в понеделник. Екипи на Пожарна сигурност са оказали подпомагане в "Пирогов ", ВМА и болница "Надежда ". Там са били наводнени сутеренни пространства. Пожарникари са помагали и на водачи на доста закъсали коли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР