Около 70% от българските работодатели се затрудняват при намирането на

...
Около 70% от българските работодатели се затрудняват при намирането на
Коментари Харесай

70% от работодателите у нас се затрудняват при намирането на кадри

Около 70% от българските работодатели се затрудняват при намирането на фрагменти. Това е един от главните заключения в първото за тази година изследване на Агенцията по заетостта, за пазара на труда и потребностите на работодателите. Проучването се организира два пъти в годината, сподели в предаването „ Ритъмът на столицата “ Иво Иванов – шеф отдел „ Анализи и прогнози “ в „ Агенцията по заетостта “.

„ Целта на проучването е да захраним с информация учащите институти, най-вече МОН, с цел да могат да възнамеряват проект приема по специалности, както и висшите учебни заведения “, сподели Иванов.

Най-силно търсене има в областта на услугите. Около 64 000 са нужните служащи в търговията, превоза, хотелиерство и ресторантьорство.

„ Следва промишлеността. В преработвателната индустрия ще имат потребност от 57 000 експерти, а на трето място е държавното ръководство. Там влизат всички институции и учебни заведения. На четвърто място е строителството, където са нужни към 38 000 служащи “, добави Иво Иванов.

По думите му, от идната година, изследването ще се провежда веднъж годишно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР